Biblia și Părinții Bisericii

Să-i cunoaștem pe cei ce ne-au precedat în credință.

Ca și creștini, trebuie să vrem să ne cunoaștem și noi arborele genealogic. Ca în familiile noastre naturale, trebuie să vrem să știm cine ne-a precedat în credință, de unde veneau și ce credeau ei. Trebuie să vrem să ne cunoaștem istoria. Prin intermediul celor 12 sesiuni, veți afla cine au fost Părinții Bisericii primare și cum au modelat ei felul în care citim Scriptura. Veți învăța cum s-a format Biblia. Veți primi instrumente pentru a o citi și veți înțelege relația ei cu Tradiția și în special cu Sacramentele.

Pe scurt

 • Număr de sesiuni: 12 sau 6 (dacă se prezintă 2 materiale video într-o sesiune)
 • Durata sesiunii: 60-120 de minute (după câte materiale video se folosesc)
 • Partea video: 20-35 de minute
 • Prezentatori: Matthew Leonard
 • Producător: St. Paul Center
 • Public țintă: tineri și adulți
 • Preț program:
  • DVDuri și manual: 140 usd (plus cheltuielile de transport)
  • acces online: 100 usd (pe viață) sau 20 usd (4 luni)

Disponibilitate

Programul este tradus în română, atât partea video (integral) cât și manualul (parțial), de Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla. Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Biroul amintit.

Programul poate fi achiziționat fizic sau online din SUA (vedeți butoanele de mai jos), dar, atenție,  doar varianta online include subtitrarea în limba română ! Prețul cel mai ieftin pentru vizionare îl obțineți achiziționând manualul electronic (PDF), pentru care primiți 4 luni acces gratuit la video.

Galerie de imagini

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

Alte informații

Înaintând în acest studiu, va fi ca și cum am străbate culoarele vechi ale unei venerabile Catedrale, la lumina lumânărilor. Vom explora catacombele și nișele străvechii noastre Bisericii și vom cerceta adânc istoria ei bogată. Vom întâlni învățători extraordinari și bătrâni irascibili, colerici și pacifiști, precum și călugări și poeți. Vom citi unele dintre scrierile lor și vom asculta unele dintre istoriile lor. Vom întâlni și câțiva dintre ereticii și ereziile cu care s-au luptat. Ceea ce vom descoperi e că Părinții Bisericii sunt la fel de relevanți astăzi cum au fost în primele secole ale credinței noastre.

O mare parte din ce vom discuta în “Biblia și Părinții Bisericii” se bazează pe trei cărți: “Părinții Bisericii” și “Credința Părinților noștri”, ambele scrise de Mike Aquilina, precum și “Consumarea Cuvântului” de dr. Scott Hahn. Toate trei sunt instrumente utile dacă doriți să profitați cât mai mult de acest studiu.

Secvențe video din program

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română! Folosiți butonul de playlist pentru a vedea diferitele secvențe video oferite.

În pagina care vi se va deschide, derulați în jos până la al doilea material video – este prima sesiune, la care trebuie să activați subtitrarea în limba română.

Despre sesiuni și manual

Informații despre cele 12 sesiuni (titlurile sesiunilor și lungimea materialelor video).

Sesiunea 1
Introducere despre Părinți (20m 44s)

Sesiunea 2
Eroi și erezii (30m 31s)

Sesiunea 3
Promisiune și împlinire (24m 44s)

Sesiunea 4
Inspirație și autoritate (32m 52s)

Sesiunea 5
Noul Testament (30m 27s)

Sesiunea 6
Prezența Reală (22m 54s)

Sesiunea 7
Părinții Bisericii (26m 54s)

Sesiunea 8
Păstrarea adevărului (23m 57s)

Sesiunea 9
Doctrina misterelor (23m 29s)

Sesiunea 10
Totul în familie (28m 39s)

Sesiunea 11
Părinți și martiri (26m 26s)

Sesiunea 12
Trăirea misterelor (24m 4s)

Structura unei sesiuni

O sesiune (de 60-90 minute) are în general structura următoare:

 • Rugăciunea de început
 • Vizionarea materialelor video
 • Discutarea celor văzute
 • Rugăciunea de final

Despre manual

Încă în lucru…