Selectează o Pagină

Biblia și Părinții Bisericii

Să-i cunoaștem pe cei ce ne-au precedat în credință.

Ca și creștini, trebuie să vrem să ne cunoaștem și noi arborele genealogic. Ca în familiile noastre naturale, trebuie să vrem să știm cine ne-a precedat în credință, de unde veneau și ce credeau ei. Trebuie să vrem să ne cunoaștem istoria. Prin intermediul celor 12 sesiuni, veți afla cine au fost Părinții Bisericii primare și cum au modelat ei felul în care citim Scriptura. Veți învăța cum s-a format Biblia. Veți primi instrumente pentru a o citi și veți înțelege relația ei cu Tradiția și în special cu Sacramentele.

 

Pe scurt

  • Număr de sesiuni: 12 sau 6 (dacă se prezintă 2 materiale video într-o sesiune)
  • Durata sesiunii: 60-120 de minute (după câte materiale video se folosesc)
  • Partea video: 20-35 de minute
  • Prezentatori: Matthew Leonard
  • Producător: St. Paul Center
  • Public țintă: tineri și adulți
  • Preț pachet: 200usd (plus cheltuielile de transport)
    sau acces online: 100usd pe viață / 50usd pe 4 luni

Disponibilitate

Programul este tradus în română, partea video integral, manualul parțial, de Departamentul pentru Cateheză și Învățământ Religios al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Departamentului amintit, respectiv în Arhidieceza de București prin Școala Credinței. Mai multe informații în pagina de contact.

Biblia și Părinții Bisericii

Programul poate fi comandat fizic (DVD-urile) din străinătate, sau online (partea video), doar online incluzând subtitrarea în limba română!

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Alte informații

Înaintând în acest studiu, va fi ca și cum am străbate culoarele vechi ale unei venerabile Catedrale, la lumina lumânărilor. Vom explora catacombele și nișele străvechii noastre Bisericii și vom cerceta adânc istoria ei bogată. Vom întâlni învățători extraordinari și bătrâni irascibili, colerici și pacifiști, precum și călugări și poeți. Vom citi unele dintre scrierile lor și vom asculta unele dintre istoriile lor. Vom întâlni și câțiva dintre ereticii și ereziile cu care s-au luptat. Ceea ce vom descoperi e că Părinții Bisericii sunt la fel de relevanți astăzi cum au fost în primele secole ale credinței noastre.

O mare parte din ce vom discuta în “Biblia și Părinții Bisericii” se bazează pe trei cărți: “Părinții Bisericii” și “Credința Părinților noștri”, ambele scrise de Mike Aquilina, precum și “Consumarea Cuvântului” de dr. Scott Hahn. Toate trei sunt instrumente utile dacă doriți să profitați cât mai mult de acest studiu.

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

???

Resurse

Iată și câteva resurse utile celor care doresc să organizeze acest program:

  • un afiș ce poate fi cu ușurință completat cu datele de desfășurare

Mărturii

Dacă ați urmărit programul și aveți o opinie despre el, vă invităm să ne-o scrieți pentru a o publica, pentru a fi imbold și altora să îl urmărească.

Organizare

Programul este accesibil online cu traducere în română din 2020, gratuit în unele perioade de Post. 

Doriți organizarea acestui program?

Puteți solicita organizarea programului “Biblia și Părinții Bisericii” în parohia, asociația, ordinul Dvs!