Selectează o Pagină

Descifrarea misterului Bibliei

Firul narativ al istoriei mântuirii.

Descifrarea misterului Bibliei este un program video catehetic american, dedicat adulților, dar accesibil și tinerilor. Scopul lui este să ofere un mod ușor de a înțelege Biblia, făcând simplu din ceea ce este complex. Programul prezintă firul narativ al Scripturii, astfel încât să avem o ”imagine de ansamblu” asupra Bibliei și a mesajului ei. Biblia ne prezintă iubirea Tatălui pentru noi, o iubire pe care suntem chemați să o împărtășim cu ceilalți.

Pe scurt

  • Număr de sesiuni: 8
  • Durata sesiunii: 60-90 de minute (recomandat 90)
  • Partea video: 30-35 de minute pe sesiune
  • Prezentator: Jeff Cavins
  • Producător: Ascension Press
  • Public țintă: adulți (poate merge și la tineri)
  • Preț pachet: 99usd (plus cheltuielile de transport)

Disponibilitate

Programul este tradus integral în română, atât partea video cât și manualul, de Departamentul pentru Cateheză și Învățământ Religios al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Departamentului amintit, respectiv în Arhidieceza de București prin Școala Credinței. Mai multe informații în pagina de contact.

Descifrarea misterului Bibliei

Programul poate fi comandat doar din străinătate, dar sunt pornite negocierile pentru publicarea în România.
Pachetul american nu include traducerea în română.

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Alte informații

În contextul mai larg al proiectului Marea aventură se încadrează o serie de programe video-catehetice. Două sunt generice: unul de 24 de sesiuni (Cronologia biblică) și altul de 8 sesiuni (Descifrarea misterului Bibliei), adică cel prezentat aici, mai recent ca realizare. Altele sunt specifice, pe anumite cărți sau teme biblice.

În opt materiale video captivante (conținute în 4 DVD-uri), Jeff Cavins prezintă în Descifrarea misterului Bibliei istoria mântuirii, de la creație și căderea în păcat până la venirea lui Cristos și fondarea Bisericii. Această istorie este mai ușor de învățat cu ajutorul planșei cu Cronologia biblică (ilustrată mai jos), simplu de folosit și structurată pe culori.

Materialele video sunt de circa 30-35 de minute pe sesiune. Cu celelalte elemente din desfășurător (rugăciune început/sfârșit și discuții) durata unei întâlniri este de 60, recomandat 90 de minute. Manualul include diverse diagrame și tabele utile studiului biblic, iar pentru fiecare sesiune avem un rezumat al materialului video, întrebări pentru discuții și explicații privind pregătirea participantului pentru sesiunea următoare (unele sesiuni mai au și alte texte explicative).

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

Resurse

Iată și câteva resurse utile celor care doresc să organizeze acest program:

  • un afiș ce poate fi cu ușurință completat cu datele de desfășurare

Mărturii

Dacă ați urmărit programul și aveți o opinie despre el, vă invităm să ne-o scrieți pentru a o publica, pentru a fi imbold și altora să îl urmărească.

Organizare

Programul a început să ruleze din 2018, în Cluj, București, Brăila și alte localități.

Doriți organizarea acestui program?

Puteți solicita organizarea programului “Descifrarea misterului Bibliei” în parohia, asociația, ordinul Dvs!