Selectează o Pagină

Biblia și Sacramentele

Misterul Sacramentelor dezvăluit de Scriptură.

Este un program deosebit de orice alt program de studiere a Sacramentelor. Evident, se oprește asupra învățăturii de bază a Bisericii despre semnificația și originile Sacramentelor… dar merge mai departe. Investighează misterul profund al Sacramentelor așa cum îl luminează Sfânta Scriptură.

Examinând bogata legătură dintre Vechiul și Noul Testament, programul revelează Sacramentele ca fiind mult mai mult decât simple ritualuri pământești. Ele sunt „‘puteri care ies’ din Trupul lui Cristos” (CBC 1116).

Pe scurt

  • Număr de sesiuni: 11 sau 6 (dacă se prezintă 2 materiale video într-o sesiune)
  • Durata sesiunii: 60-120 de minute (după câte materiale video se folosesc)
  • Partea video: 25-35 de minute
  • Prezentatori: Matthew Leonard
  • Producător: St. Paul Center
  • Public țintă: tineri și adulți
  • Preț pachet: 190usd (plus cheltuielile de transport)
    sau acces online: 100usd pe viață / 50usd pe 4 luni

Disponibilitate

Programul este tradus integral în română, atât partea video cât și manualul, de Departamentul pentru Cateheză și Învățământ Religios al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Departamentului amintit, respectiv în Arhidieceza de București prin Școala Credinței. Mai multe informații în pagina de contact.

Biblia și Sacramentele

Programul poate fi comandat fizic (DVD-urile) din străinătate, sau online (partea video), doar online incluzând subtitrarea în limba română!

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Alte informații

Ce sunt Sacramentele? De ce facem ceea ce facem în confesional sau la Liturghie? Ce sens are să botezi un copil? În timp ce catolicii știu că Sacramentele sunt importante, mulți nu înțeleg suficient puterea de a schimba viețile pe care o au cu adevărat aceste „capodopere ale lui Dumnezeu”. „Biblia și Sacramentele” le vine în ajutor, dezvăluind misterul Sacramentelor și fundamentul lor în Sfânta Scriptură.

„Biblia și Sacramentele” se bazează pe lucrarea „Swear to God: The Promise and Power of the Sacraments” a cunoscutului teolog dr. Scott Hahn. Cu prezentarea făcută de vorbitorul și scriitorul Matthew Leonard, misterele și adevărurile profunde privind Sacramentele prind viață într-un mod complet nou.

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

???

Resurse

Iată și câteva resurse utile celor care doresc să organizeze acest program:

  • un afiș ce poate fi cu ușurință completat cu datele de desfășurare

Mărturii

Dacă ați urmărit programul și aveți o opinie despre el, vă invităm să ne-o scrieți pentru a o publica, pentru a fi imbold și altora să îl urmărească.

Organizare

Programul este accesibil online cu traducere în română din 2017, gratuit în unele perioade de Post. S-au organizat rulări (offline) în Cluj. 

Doriți organizarea acestui program?

Puteți solicita organizarea programului “Biblia și Sacramentele” în parohia, asociația, ordinul Dvs!