Selectează o Pagină

TU

Viață, iubire și Teologia trupului.

Identitate. Gender. Iubire. Castitate. Lumea nu este tocmai primitoare pentru tineri, iar pentru părinți și educatori a devenit tot mai greu să îi ajute să învețe adevărul despre trupurile lor, despre sexualitatea lor și despre chemarea lor la a iubi. Într-o epocă a “selfie”-urilor și egocentrismului, programul TU prezintă o viziune autentică despre persoana umană. Le prezintă tinerilor istoria extraordinară a creării lor ca indivizi unici. Dar programul nu se oprește aici. “TU. Viață, iubire și Teologia trupului” îi introduce pe tineri în adevărul că viața nu gravitează, de fapt, în jurul propriilor lor persoane; viața înseamnă a ieși din cercul egoist și a deveni un dar sincer pentru ceilalți.

Pe scurt

  • Număr de sesiuni: 10
  • Durata sesiunii: 90-120 de minute (recomandat 120)
  • Partea video: 20-50 de minute pe sesiune
  • Prezentatori: Brian Butler, Jason & Crystalina Evert, Matt Fradd, Bob Lesnefsky, pr. Mike Schmitz, Ennie & Cana Hickman, pr. Josh Johnson, Paul & Maggie Kim, Naomi Owens, Mari Pablo
  • Producător: Ascension Press
  • Public țintă: tineri (poate merge și la adulți tineri)
  • Preț pachet: 129usd (plus cheltuielile de transport)

Disponibilitate

Programul este tradus integral în română, atât partea video cât și manualul, de Departamentul pentru Cateheză și Învățământ Religios al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Departamentului amintit, respectiv în Arhidieceza de București prin Școala Credinței. Mai multe informații în pagina de contact.

TU

Programul poate fi comandat doar din străinătate, dar sunt pornite negocierile pentru publicarea în România.
Pachetul american nu include traducerea în română.

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Alte informații

Ce este Teologia trupului?

Teologia trupului se referă la o serie de 129 de cateheze susținute de Papa Ioan Paul al II-lea la audiențele generale de miercuri, ținute în Vatican din septembrie 1979 și până în noiembrie 1984. Aceste cateheze au fost ulterior reunite și publicate ca lucrare unitară intitulată “Teologia trupului după Papa Ioan Paul al II-lea”. Această teologie acoperă teme precum dimensiunea trupească a persoanei umane, natura sexualității umane, nevoia omului de comuniune și natura căsătoriei.

Teologia trupului dorește să îmbogățească viețile tuturor oamenilor. Emily Stimpson o descria astfel: “Teologia trupului este mult mai mult decât o expunere a învățăturii Bisericii despre sexualitatea umană. Este, de fapt, viziunea catolică sacramentală asupra lumii, înțeleasă, structurată și articulată pentru o cultură marcată de înțelegerea greșită a omului. Când este bine înțeleasă și trăită, această viziune asupra lumii are puterea să transforme modul în care bărbații și femeile își înțeleg trupurile și sufletele, masculinitatea și feminitatea, vocația lor din această viață și destinul din cea viitoare.” (Franciscan Way, toamna lui 2007)

Va interesa pe tineri așa ceva?

Absolut! Mulți tineri nu își înțeleg sexualitatea, cu atât mai mult scopul lor în viață, dar au totuși dorința puternică să înțeleagă. Teologia trupului le vorbește despre semnificațiile cele mai profunde privind motivația creării lor, scopul iubirii și sexualității și sensul vieții. Poate că la nivel cognitiv tinerii nu știu, dar în interiorul lor tânjesc după această teologie. Doresc răspunsuri la întrebările grele ale vieții, precum și o prezentare pozitivă a sexualității. Viziunea Papei Ioan Paul al II-lea despre trupurile noastre și dorințele noastre sexuale este o temă la care tinerii vor rezona, răspunzând celor mai profunde dorințe ale inimilor lor.

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

Resurse

Iată și câteva resurse utile celor care doresc să organizeze acest program:

  • un afiș ce poate fi cu ușurință completat cu datele de desfășurare

Mărturii

Dacă ați urmărit programul și aveți o opinie despre el, vă invităm să ne-o scrieți pentru a o publica, pentru a fi imbold și altora să îl urmărească.

Organizare

Programul a început să ruleze din 2018, în Cluj și Iași.

Doriți organizarea acestui program?

Puteți solicita organizarea programului “TU” în parohia, asociația, ordinul Dvs!