Când te rogi

O cale clară către o relație mai profundă cu Dumnezeu.

Știți că rugăciunea este importantă, dar totuși considerați că este o provocare. Poate că vă este greu să găsiți timp sau nu sunteți sigur ce să faceți atunci când vă rugați. Sau poate că vă simțiți descurajați de slăbiciunile proprii și de incapacitatea de a le depăși. Dacă aveți oricare dintre aceste sentimente, nu sunteți singuri. Mulți dintre sfinți s-au luptat în rugăciune. Ei erau ca noi. Dar de fiecare dată când au căzut, s-au ridicat din nou și au învățat să se bazeze mai mult pe harul lui Dumnezeu. Ceea ce a făcut Dumnezeu în viața a nenumărați sfinți, vrea să facă și în viața oamenilor obișnuiți ca noi. Și despre aceasta este vorba în acest studiu: despre călătoria de rugăciune în care Dumnezeu vrea să ne ducă. Scris și prezentat de dr. Edward Sri, în „Când te rogi” mai apar pr. Jacques Philippe, pr. Josh Johnson, pr. Gregory Pine, sr. Josephine Garrett, pr. Donald Haggerty și sr. Maris Stella.

Pe scurt

 • Număr de sesiuni: 7
 • Durata sesiunii: 60-90 de minute
 • Partea video: 20-30 de minute pe sesiune
 • Prezentatori: Edward Sri
 • Producător: Ascension Press
 • Public țintă: adulți, tineri
 • Preț pachet:
  • DVD+manual: 116 usd (plus cheltuielile de transport)
  • acces online: 6 usd (pe un an de zile)

Disponibilitate

Programul este tradus integral în română, atât partea video cât și manualul, de Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla. Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Biroul amintit.

Programul poate fi achiziționat fizic sau online din SUA, dar, atenție,  doar varianta online include subtitrarea în limba română !

Galerie de imagini

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

Alte informații

Când vă rugați, vă simțiți vreodată neliniștiți sau distrași? Simțiți vreodată că nu știți ce faceți în rugăciune? Aveți momente când nu vă simțiți aproape de Dumnezeu? Când vă rugați, vă este greu uneori să vă încredeți în Dumnezeu și să vă abandonați voinței Lui? Sunteți vreodată nesiguri în a discerne planul lui Dumnezeu pentru viața proprie? Sunteți vreodată descurajați de numeroasele slăbiciuni și vă întrebați: „De ce am atât de multe greutăți? De ce nu mă pot schimba?” Tânjiți să fiți transformați?

Dumnezeu dorește să ne ducă într-o călătorie interioară profundă. El dorește să ne conducă, pas cu pas, spre o relație mai profundă cu El. Pe scurt, spiritualitatea catolică este în întregime despre Dumnezeu care ne preface „în același chip al Lui, tot mai glorios” (2Corinteni 3,18). Și această transformare spirituală are loc în mare parte prin viața de rugăciune. Acest studiu nu este doar despre rugăciune sau despre cum să te rogi. Este mai mult despre a învăța cum să îl întâlnim pe Dumnezeu în rugăciune și să îi permitem să acționeze mai mult în viețile noastre.

Secvențe video din program

Iată trailerul acestui program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Despre sesiuni și manual

Informații despre cele opt sesiuni (titlurile sesiunilor și ale materialelor video, cu lungimea fiecăruia).

Sesiunea 1
Mi-e sete”

Video: 32m 23s

Sesiunea 2
Lupta rugăciunii

Video: 22m 40s

Sesiunea 3
Încredere și abandonare

Video: 27m 18s

Sesiunea 4
A-l întâlni pe Dumnezeu în vale

Video: 28m 46s

Sesiunea 5
Flacăra vie a iubirii

Video: 22m 03s

Sesiunea 6
În lume, nu din lume

Video: 29m 18s

Sesiunea 7
Să strălucească Cristos

Video: 25m 4s

Bonus
Cum să te rogi

Video: 19m 52s

Structura unei sesiuni

O sesiune (de 60-90 minute) are în general structura următoare:

 • Rugăciunea de început
 • O introducere
 • Vizionarea materialelor video
 • Cu discutarea celor văzute
 • Rugăciunea de final

Despre manual

Manualul, format A4, are 35 de pagini. Fiecare sesiune are circa 4 pagini ce includ următoarele:

 • Rugăciunea de început
 • Rezumatul sesiunii
 • Introducere
 • Prezentare video
 • De reținut
 • Discuții în grupuri mici

Mărturii

Pentru mine programul a fost un catalizator spiritual. Mi-a pus întrebări frontale generatoare de introspecție și conștientizări, mi-a dat lumini pentru a putea pătrunde mai adânc în cavernele inimii, m-a ajutat în rânduiala rugăciunii.B.M.
În aceste sesiuni am descoperit câteva atitudini necesare și foarte importante pentru ca rugăciunea să producă o transformare în sufletul meu. Cea mai importantă este smerenia, fără de care nimeni nu poate plăcea lui Dumnezeu. A ne abandona voinței lui Dumnezeu, lăsându-l să realizeze planul Lui prin noi. Compasiunea față de aproapele nostru, conștientizând că orice lucru bun care se întâmplă în viața noastră nu este de la noi. Totul este de la Dumnezeu, harul de la Dumnezeu este cel care face diferența. Tăcere este foarte importantă pentru a putea asculta glasul lui Dumnezeu în rugăciune. Perseverența și fidelitatea indiferent de emoțiile trăite (mângâiere sau dezolare) sunt și ele de mare importanță pentru ca rugăciunea să aducă rod în viața noastră, astfel încât transformarea noastră să producă transformarea exterioară a lumi din jurul nostru!B.L.
Am aflat că rugăciunea nu este doar o recitare sau o trăire/meditare a textelor formulate de Biserică în cărțile de rugăciuni. Am aflat despre apropierea de Dumnezeu în rugăciune, cum pot avea o relație cu El, despre tăcerea în rugăciune, despre dificultățile în rugăciune, despre cum să mă las transformată prin rugăciune.P.P.
Am înțeles lucruri pe care le știam, dar care nu aveau adâncime in mine, nu mă atingeau. S-au luminat înțelesuri minunate, pe care îmi doresc să le trăiesc de aici înainte, conștientă că altfel viața ar fi dureros de săracă. Cred că tot ce am primit va fi, pentru multă vreme, o resursă din care să crească viața spirituală. Sunt lucruri de meditat, ca sa fie trăite.T.M.
Tot programul îl consider de mare folos în viața mea spirituală. Ce am înțeles eu mai bine? Diferitele noastre defecte, vulnerabilități, lupte interioare, suferințe, rănile noastre nu sunt doar probleme care trebuie rezolvate, ci tocmai situații în care Dumnezeu dorește să ne întâlnească în «valea smereniei».S.C.