Selectează o Pagină

Liturghia

O întâlnire cu Isus în Cuvânt și în Euharistie.

Parcurgeți Liturghia împreună cu Episcopul Robert Barron și lăsați-vă transformați de perspectivele oferite despre această întâlnire privilegiată și intimă cu Domnul nostru Isus Cristos.

Vedeți cum Liturghia ne scoate din lumea căzută și ne introduce în tărâmul ceresc, cum cuprinde chemarea lui Dumnezeu și răspunsul poporului Său, Biserica, și, cel mai important, cum suntem intimi uniți cu Trupul, Sângele, Sufletul și Divinitatea lui Isus prin Preasfânta Euharistie.

Programul “Liturghia” vă va ajuta să înțelegeți cum să participați deplin, conștient și activ la ceea ce Conciliul Vatican II a numit izvorul și culmea vieții creștine.

Pe scurt

 • Număr de sesiuni: 6
 • Durata sesiunii: 60-90 de minute
 • Partea video: cca 24 de minute pe sesiune
 • Prezentatori: Episcopul Robert Barron
 • Producător: Word on Fire
 • Public țintă: tineri și adulți
 • Preț pachet:
  • varianta DVD: 110usd (plus cheltuielile de transport)
  • acces online nelimitat: 40usd
  • acces online 3 zile: 9usd

Disponibilitate

Programul este tradus română, integral partea video, parțial manualul, de Departamentul pentru Cateheză și Învățământ Religios al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Departamentului amintit, respectiv în Arhidieceza de București prin Școala Credinței. Mai multe informații în pagina de contact.

Liturghia (The Mass)

Programul poate fi comandat din SUA pe DVD (fără subtitrare în română), dar mai rapid și ieftin este varianta online (cu subtitrare în română).

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Alte informații

”Una dintre marile chemări ale Conciliului Vatican II a fost ca noi toți să participăm pe deplin, conștient și activ la Liturghie. Vatican II a mai spus și că Liturghia este izvorul și culmea vieții creștine. A pus un accent extraordinar pe Liturghie. A dorit ca tot mai mulți dintre noi să participăm cât mai deplin la această mare rugăciune. Mons. Reynold Hillenbrand, care a fost lider în mișcarea liturgică din ultimul secol, a ținut o prelegere în jurul anului 1960 și deplângea faptul că doar 50-60% dintre catolici participau la Liturghie duminica. Doar 50-60%. Știți care e acum procentul? În SUA este poate 20-25%. În alte părți, în Europa, în Australia, coboară la 10-15%. Dacă le-ați spune Părinților Conciliului Vatican II că în anul 2017 acesta va fi nivelul de participare la Liturghie s-ar răsuci în mormânt. Dar în al doilea rând, chiar și mulți dintre catolicii ce vin la Liturghie, sunt tot mai convins, nu apreciază pe deplin la ce participă.” (Episcopul Robert Barron)

Programul ”Liturghia” reunește 6 prelegeri ținute de Episcopul Robert Barron despre Liturghie. Fiecare de 22-24 de minute, dar pe cât de scurte, pe atât de profunde. După o sesiune generală despre Liturghie, a doua este dedicată riturilor introductive, sesiunile 3 și 4 Liturgiei Cuvântului, iar 5 și 6 Liturgiei Euharistice. Prezentarea pe care o face cunoscutul și îndrăgitul Episcop american nu este atât esențialmente liturgică, în timp ce totuși este clădită pe Liturghie: prezentatorul este mai interesat să ofere chei spirituale și motivaționale privitor la Liturghie. Succesul de care se bucură programul, în SUA cel puțin, dă de înțeles că a reușit în ceea ce și-a propus.

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

Resurse

Iată și câteva resurse utile celor care doresc să organizeze acest program:

 • un afiș ce poate fi cu ușurință completat cu datele de desfășurare

Mărturii

Dacă ați urmărit programul și aveți o opinie despre el, vă invităm să ne-o scrieți pentru a o publica, pentru a fi imbold și altora să îl urmărească.

Organizare

Programul a început să ruleze din 2019, în Cluj. 

Doriți organizarea acestui program?

Puteți solicita organizarea programului “Liturghia” în parohia, asociația, ordinul Dvs!