Selectează o Pagină

Ești ales (Chosen)

Aceasta este credința ta catolică.

Ești ales îi poartă pe tineri într-o călătorie prin întreaga credință catolică, cu toată bogăția și vitalitatea ei. Tinerii vor fi captivați de istoria mântuirii, prin care vor fi purtați începând cu creația, și vor ajunge să vadă cum Sacramentele, rugăciunea și apostolatul sunt chei pentru o viață fericită. Scopul celor 24 de lecții nu este altul decât să transforme inimile lor și să îi facă discipoli pe viață ai lui Cristos.

Programul este eficient și pasionant, reunind materiale video profesioniste și un bogat manual pentru participanți. În realizare au fost implicați 12 dintre cei mai apreciați experți în tineret ai Bisericii Catolice de astăzi, iar filmările au fost făcute în peste 50 de locații.

Pe scurt

  • Număr de sesiuni: 24 (cu unele grupări posibile)
  • Durata sesiunii: 90-120 de minute (recomandat 120)
  • Partea video: 12-30 de minute pe sesiune
  • Prezentatori: Chris Stefanick, Brian Butler, pr. Mike Schmitz, Sarah Swafford, Jackie Francois Angel, Christ Padget, Jason Evert ș.a.
  • Producător: Ascension Press
  • Public țintă: tineri (14 ani în sus; poate merge chiar și la adulți tineri)
  • Preț pachet: 199usd (plus cheltuielile de transport)

Disponibilitate

Programul este tradus integral în română, atât partea video cât și manualul, de Departamentul pentru Cateheză și Învățământ Religios al Eparhiei de Cluj-Gherla.

Organizarea acestui program se poate solicita în Eparhia de Cluj-Gherla prin Departamentului amintit, respectiv în Arhidieceza de București prin Școala Credinței. Mai multe informații în pagina de contact.

Chosen

Programul poate fi comandat doar din străinătate, dar sunt pornite negocierile pentru publicarea în România.
Pachetul american nu include traducerea în română.

Iată câteva secvențe video din acest program. Nu uitați să activați subtitrarea în limba română!

Alte informații

Înainte de „Altaration”, despre Sfânta Liturghie, a fost programul „Ești ales” (Chosen), care a fost conceput pentru pregătirea tinerilor pentru Mir (Confirmare), dar a fost adaptat apoi și într-o ediție dedicată generic prezentării credinței catolice. La doar un an de la publicare, mii de parohii din Statele Unite ale Americii l-au implementat în lucrul cu tinerii. Succesul a fost deci enorm!

Programul include 8 DVD-uri, cu 24 de sesiuni (lecții) cu materiale video, însoțite de un ghid pentru organizator și un manual pentru participant. Cei care vorbesc tinerilor sunt 12 catolici foarte cunoscuți și apreciați în SUA, care vorbesc anual la zeci de mii de tineri în evenimente de evanghelizare. Numele lor: Chris Stefanick, Jackie Francois Angel, diaconul Harold Burke-Sivers, Brian Butler, Leah Darrow, surorile dominicane ale Sf. Cecilia (sr. Maris Stella ș.a.), Jason Evert, Chris Padgett, pr. Michael Schmitz, Sarah Swafford, pr. Mark Toups, Mary Ann Wiesinger. Stefanick este co-autorul și prezentatorul programului.

Programul este structurat în 24 de sesiuni (se începe cu Crezul, apoi Sacramentele, iar partea finală atinge teme de la rugăciunea și morală, la fericiri și apostolat). Există un text de pornire, de incitare, urmează partea video (în medie 15-20 de minute), discuții între tineri (sunt sugerate niște întrebări), după care un text final din nou de citit și reflectat; există o „temă de casă”, întrebări frecvente și dicționar spre îmbogățire.

Programul se organizează în SUA de regulă pe 2 ani de zile, dar se pot face anumite grupări – de exemplu sesiunile despre Crez cândva, cele despre Sacramente altcândva…

Iată câteva capturi din materialele video ale acestui program.

Resurse

Iată și câteva resurse utile celor care doresc să organizeze acest program:

  • un afiș ce poate fi cu ușurință completat cu datele de desfășurare

Mărturii

Dacă ați urmărit programul și aveți o opinie despre el, vă invităm să ne-o scrieți pentru a o publica, pentru a fi imbold și altora să îl urmărească.

Organizare

Programul a început să ruleze din 2017, în Cluj, București și Iași.

Doriți organizarea acestui program?

Puteți solicita organizarea programului “Ești ales” în parohia, asociația, ordinul Dvs!